Зеленски издава книга със свои речи за войната

Президентът на Украйна Володимир Зеленски ще издаде книга с речите си по време на войната с Русия. Очаква се изданието да излезе на книжния пазар на 6 декември.

Въведението ще бъде написано лично от самия Зеленски. Книгата ще носи заглавието „Послание от Украйна“ и ще включва предговор от Аркадий Островски, редактор на Economist за Русия и Източна Европа.

Подкрепата на Украйна не е мода или меме. Ако искате да разберете кои сме, откъде сме, какво искаме и накъде отиваме, трябва да научите повече за нас.

Подкрепата за Украйна не е нещо временно, и няма да изчезне след войната. Тази книга ще ви помогне да научите много повече за украинския народ“, казва Зеленски.

Приходите от изданието ще отидат в United24 – инициатива, която Зеленски стартира за координиране на благотворителните дарения за Украйна, информира БГНЕС.

Читателите ще имат възможността да прочетат 16 ключови речи на президента, като – според него, – в тях най-широко могат да бъдат разбрани украинският народ, неговите ценности и стремежи.

Четете още

Избор на редактора