Златан разказа живота си в пост от 10 реда

Бившият нападател на Милан Златан Ибрахимович обобщи кариерата си с красив пост в социалните мрежи.

„Всичко започна с една мечта. От мечта, превърнала невъзможното във възможно. Роден съм в Малмьо. Израснал в Амстердам. Помъдрях в Торино. Възмъжах в Барселона.

Израснах в Милано и открих нови перспективи в Париж. Калих нервите си в Манчестър и се забавлявах в Лос Анджелис. И най-накрая намерих спокойствие в Милано.

Вие феновете ме създадохте. А наследството, което се надявам да оставя след себе си, са новите Златани, създадени от мен. Всички, които имат сърце на лъв. Всички, които имат огън в очите. Всички, които искрено разбират, че няма невъзможни неща.

Благодаря за всичко.

Мино Райола, успяхме! Пътуването приключи. Беше невероятно пътуване. Липсваш ми“, написа Ибрахимович.

41-годишният Ибрахимович обяви оттеглянето си след мача от 38-ия кръг на италианското първенство срещу Верона (3:1). Нападателят е играл за Малмьо, Аякс, Ювентус, Интер, Барселона, Милан, ПСЖ, Манчестър Юнайтед и Лос Анджелис Галакси.

През кариерата си той става шампион на Италия 5 пъти, печели 4 пъти шампионата на Франция, два пъти става шампион на Нидерландия и веднъж на Испания.

Златан спечели още Лига Европа, Купата на Нидерландия, Суперкупите на Нидерландия, Италия, Испания и Франция, Купата на лигата на Англия и Купата на лигата на Франция.

Четете още

Избор на редактора