Златан щедър за ЧРД, подари си две ферарита

Един от най-добрите и атрактивни футболисти в света в последните години – Златан Ибрахимович, отново напомни за себе си. Но не на терена, а като си подари два автомобила Ferrari за своя 41-ви рожден ден.

Ексцентричният швед съчета подаръка с колаж в социалните мрежи от бяло-червено Ferrari и пожелания към себе си: „Честит рожден ден на Златан“. По традиция за всеки свой рожден ден футболистът си подарява по една суперкола. Този път обаче са две – Ferrari Daytona SP3 и Ferrari Monza 812 Competizione.

Ибрахимович е голям фен на Ferrari, а Daytona SP3 е вдъхновен от колите, които доминираха в състезанията за издръжливост през 50-те и 60-те години на миналия век и се задвижва от V12 с мощност 840 конски сили. Струва над 2 милиона евро, произведени са точно 499 екземпляра. А 812 Competizione струва „само“ 578 000 евро.

Миналата година Ибрахимович си подари Ferrari SF90 Spider с 4,0-литров битурбо V8 двигател със 780 к.с. и 3 електромотора, добавящи още 220 к.с. Ferrari SF90 Spider ускорява от 0 до 100 км/ч за 2,5 секунди и развива 340 км/ч. За 39-ия си рожден ден шведът си купи Porsche 911 Targa 4S, докато заедно с пожеланията по случай 38-ата му годишнинна колекцията се увеличи с Ferrari SP2 Monza. В гаража му има още Ferrari F430, Porsche Carrera, Volvo C30 TS, Audi S8.

Нападателят на „Милан“ все още се възстановява след операция на кръстни връзки, която претърпя през май и се очаква да се завърне в игра през 2023 г. Този сезон за него е 28-и в професионалния футбол, като е вкарал над 500 гола на клубно ниво и с национални отбори.

Играл е в „Малмьо“, „Аякс“, „Ювентус“, „Интер“, „Барселона“, „Милан“, ПСЖ, „Манчестър Юнайтед“, „ЛА Галакси“ и отново „Милан“. Не е ставал шампион само с „Манчестър Юнайтед“, защото му счупиха крака и пропусна целия сезон там.

Сегашният му клуб го поздрави с думите: „Вече не ги правят като него. Честит и божествен рожден ден. С една дума уникално. Поздрави, Златан“. Нападателят не бе забравен и от други негови отбори, както и от футболната федерация на Швеция.

Четете още

Избор на редактора