„Златната топка“ е десерт в ресторанта на Меси

Седемкратният носител на „Златната топка“ Лионел Меси откри наскоро свой ресторант като дългосрочна инвестиция, свързана с бъдещия му живот извън футбола. Заведението носи името „Инча“ (Hincha – от исп. „фен“) и работи от 16 март т. г. на първия етаж в сградата на хотел MiM Andorra в Андора.

Главно действащо лице в кухнята е популярният в Испания каталунски шеф-готвач Нанду Жубани. Неговата задача е да сътвори по изкусителен начин любимите на Меси ястия, както и да представи своите кулинарни произведения.

„Инча“ впечатлява с изискан дизайн, но все пак на това място витае духът на прочутия аржентинец – с изписания на доста места №10, както и с футболните надписи, разположени на няколко места.

Доста от посетителите обаче са останали с неприятно впечатление от цените, които явно са обусловени от името на собственика и високия клас, който се опитва да поддържа ресторантът.

В менюто има пици на цени между 15 и 29 евро, както и японско говеждо месо вагю за 390 евро на килограм. Една от атракциите обаче е десертът „Златна топка“ – сладка реплика на наградата, която Меси получи рекордните 7 пъти до момента. Той струва 34 евро, представлява на външен вид копие на оригиналната награда и е доста търсен от посетителите.

Клиентите обаче негодуват от това, че се искат 21 евро за макарони. Равиоли, пълнени с омар, пък струват 45 евро, но пък те вървят с рекламата, че са сред любимите ястия на Меси.

Четете още

Избор на редактора