Зловещо: Откриха част от манекенка в хладилник

Полицията в Хонконг е арестувала четирима за убийството и разчленяването на 28-годишна моделка след финансов спор със семейството на бившия ѝ съпруг, съобщиха местните власти.

Аби Чой миналата седмица се появи на интернет корица на модното списание L’Officiel Monaco. Части от тялото ѝ бяха открити в селска къща, създадена като месарница, съобщи полицията.

„Все още търсим главата“, каза следователят Алън Чунг пред репортери. Крайниците на жена са били открити в хладилник.

Къщата е била оборудвана с електрически трион и месомелачка, които са били използвани за смилане на човешка плът, каза Чунг. „Две тенджери с яхния, за които се смята, че съдържат човешка тъкан“, са оставени на мястото на инцидента, добави той.

Бившият съпруг на Чой, 28-годишен мъж на име Куонг, беше арестуван за убийството, докато се опитваше да избяга от града с лодка, посочи Чунг. Бащата, майката и по-големият брат на мъжа са задържани по същото обвинение ден по-рано.

„Смятаме, че жертвата и семейството на бившия ѝ съпруг са имали много финансови спорове, включващи огромни суми. Някой е бил недоволен от това как жертвата се е разпоредила с имуществото си, което е станало мотив за убийство“, отбеляза следователят, цитиран от БГНЕС

Първо беше съобщено, че Чой е изчезнала в сряда. Твърди се, че последно е била видяна от брата на бившия си съпруг, който работил като неин шофьор. Полицията каза, че семейството по-рано е излъгало, за да подведе разследващите.

Селската къща наскоро е била наета и не е била обзаведена, което предполага, че е била използвана за разчленяването на тялото на моделката. Около 100 полицейски служители претърсваха в събота гробище, в което се предполага, че са закопани някои от останките на Чой.

Четете още

Избор на редактора