Зодии, които обичат само себе си

Има зодии, които обичат само себе си и се мислят за най-добрите на света, споделя астрологическият ни консултант Маг Камий.

Кои зодии са най-фокусирани върху собственото си благополучие и полза?

Лъв
Лъвът е една от най-нарцистичните и дори егоистични зодии. Общуването с Лъвовете е много трудно. Представителите на тази зодия искат да наложат мнението си и го смятат за единствено правилно. Трудно е да се спори с тях.

Лъвовете обичат не само да заемат лидерска позиция, но и да получават комплименти и внимание от другите. Лесно е да ги обидите, ако например не ги поздравите за добре свършената работа. За някои това не изглежда толкова важно, но не и за Лъвовете. Сред този огнен знак има хора, които харесват известна театралност на страданието. И всичко това, защото те много обичат себе си и се смятат за по-добри и по-важни от другите.

Овен
Хората, родени под това съзвездие, са обединени от липсата на емоционалност и любов към властта. Овенът не е много загрижен за чувствата и проблемите на другите. Той иска да заеме най-доброто място, защото много цени себе си. От една страна, този подход им помага да изградят успешна кариера, да отворят бизнес и да постигнат високи нива в живота. Овните искат да живеят в изобилие и знаят как да го направят. Техният нарцисизъм не е толкова травмиращ за другите, колкото този на Лъва. Понякога може да изглеждат безчувствени или незаинтересовани.

Овенът не може да се нарече голям фен на предизвикването на скандали изневиделица. Те ще изслушат мнението на другия и може би ще започнат малка дискусия. Но все пак ще го направят по свой начин. В същото време няма да нарани сериозно събеседника, защото няма да окаже натиск върху него.

Козирог
Козирогът е нарцистична и понякога капризна зодия. Такива хора може дори да крият самолюбие в опит да изглеждат скромни. Техният егоцентризъм се проявява ясно по време на малък конфликт или когато трябва да направят нещо за друг човек. В такъв момент Козирозите могат дори да се държат нетактично, защото просто не искат да се тревожат за никой друг.

Представителите на тази зодия обожават комплиментите, а може би дори си ги молят. В диалога Козирогът често говори за себе си, но не обръща особено внимание на проблемите на своя събеседник. Това поведение отчасти се дължи на факта, че много от тях са интроверти и хора, които трудно се сближават с другите. Козирозите са свикнали да разчитат най-вече на себе си и да разчитат само на собствените си сили.

Четете още

Избор на редактора