Зрелищен обир с картечници на милиони инкасо

Група маскирани лица с картечници откраднаха сума в брой за милиони от камион на германска магистрала, съобщи полицията, цитирана от ДПА.

Зрелищният обир беше извършен днес на Аутобан 20 в района на град Гуцков, провинция Мекленбург-Предна Померания. Грабежът е извършен изключително професионално, включително с използването от крадците на предварително подготвени автомобили за бягство, които впоследствие са открити опожарени, което говори за участие на организирана престъпна група. „Това престъпление е било подготвяно дълго време“, каза пред ДПА полицейски говорител.

Следствието установи, че малко преди обира в платното за включване в магистралата били поставени едри бетонни блокове, за да се инсценира ремонт на пътния участък. Така инкасо автомобилът бил принуден да спре.

Извършителите са знаели и точния маршрут на автомобила.

Двамата охранители в него, които са служители на местна фирма за инкасо превози, не са били нападнати и са невредими, тъй като са се заключили на предните седалки.

Товарното отделение на автомобила е било отворено отзад с помощта на усъвършенствана технология.

Извършителите са подпалили едната от колите си, както и инкасо автомобила, и след това са избягали с друга кола.

Тежковъоръжените крадци са откраднали милиони, както и превозно средство.

Автомобилът, с който са се оттеглили, е открит няколко часа по-късно опожарен в гориста местност само на няколко километра от местопрестъплението заедно с изпразнените касетки за пари.

Най-вероятно на това място ги е очаквала друга кола за бягство, посочи полицията.

Органите на реда разшириха обхвата на хайката за залавяне на крадците, тъй като не е ясно с какъв автомобил се придвижват. Проверяват се моторни превозни средства на случаен принцип, а следствените действия на местопрестъплението продължават, добавиха те.

Полицията търси очевидци, както и всеки, който би могъл да даде някакви сведения по случая.

Пътният възел, на който стана обирът, остана затворен с часове.

Четете още

Избор на редактора