Зуека с изложба рисунки в Чикаго и комедийно турне в САЩ

Самостоятелна изложба на актьора художник Васил Василев-Зуека се открива в Културен център „Магура“ в Чикаго на 12 октомври. Тя е озаглавена „Моят свят“ и включва 33 платна, специално рисувани за събитието, съобщиха за БТА от Eurochicago – портал за българските идеи и каузи по света.

„Аз рисувам театрални картини, защото през целия си живот съм правил няколко неща: театър, кино и телевизия. Просто сменям театралните средства с боя, с друго художествено средство, за да изразя същата идея. В главата ми е населено с много образи.

Това е въображението ми. Цял живот съм правил едно и също нещо – споделял съм идеи и своето мнение за определени явления или процеси в нашата държава и въобще за взаимоотношенията между хората. Това е, което ме вълнува“, споделя Зуека.

Американската публика ще може да види изложбата му от 1 ноември или от 1 декември в галериите на Prospect Heights в Main-Niles Library District.

Оказва се обаче, че Зуека не се е отказал напълно от актьорската професия, откакто замина да живее в Испания. Заедно с известния шоумен, певец и сценарист Влади Априлов тръгват на турне по света с чисто нов спектакъл – „Ние, българите“.

Представлението е специално предназначено за хилядите наши сънародници, живеещи в чужбина, и е посветено на тях. „Два часа смях! Смях, смях и малко сълзи… Два часа емоции Два часа отговори на въпросите кои сме, какви сме и докъде я докарахме…“, препоръчват го авторите.

От 14 до 30 октомври спектакълът ще обиколи Монреал, Торонто, Калгари, Детройт, Минеаполис, Сиатъл, Сан Франциско, Сакраменто, Сан Диего, Лос Анджелис. Турнето на двамата комици ще завърши на 30 октомври в Lassiter Concert Hall в Атланта.

Четете още

Избор на редактора