Иванчева в една килия със зловеща акушерка. Ще работи в кухнята

Бившата кметица на столичния район „Младост“, която бе осъдена за корупция, влиза в кухнята на Сливенския затвор, пише „България Днес“.

Ексуправничката е в женския пандиз от близо месец. Там беше изпратена и заместничката й Биляна Петрова. Двете получиха съответно 6 и 5 г. лишаване от свобода. След зрелищната акция по задържането им пред Спортната палата те изкараха 8 месеца в килия и около 1 г. и половина под домашен арест.

Това време ще им бъде приспаднато от присъдата, но за да намалят още повече наказанието си, Иванчева и Петрова поискаха да работят. Чрез социалните мрежи се примолиха на бизнесмени от Сливен да ги наемат. Условието е да им осигурят транспорт от и до затвора, а също и да ги пази служител от охраната.

На Иванчева това изобщо няма да й се наложи, защото тя е получила предложение и започва работа в кухнята.

„Деси не знае как е дошло това предложение, но е много благодарна за предоставената възможност“, казва близък на бившата кметица. По думите му със заплатата от 240 лв., която ще взима, Иванчева смята да изплаща глобата от 12 бона, която й наложи съдът с окончателното решение.

Очаква се скоро Петрова също да започне работа, но на външен обект. Така два отработени дни ще им се зачетат за три излежани.

Кметиците доскоро са били заедно зад решетките, но решението на Темида ги раздели. Тъй като Иванчева получи над 5 г. лишаване от свобода, съдът й определи строг режим на изтърпяване, докато Петрова е на общ режим.

Десислава попаднала при „тежката артилерия“ – осъждани за тежки престъпления и за убийства. Така по стечение на обстоятелствата станала съкилийничка на друга известна подсъдима – акушерката Емилия Ковачева, която получи 18 г. затвор за опита за убийство на бебето Никол.

Четете още

Избор на редактора