Агресия в Космоса. Руски космонавти празнуват превземането на Донбас

За агресията Земята е тясна. Тя вече се рее и в Космоса – под формата на руски космонавти.

Олег Артемиев, Денис Матвеев и Сергей Корсаков отпразнуваха превземането на Луганска област. Направиха го на борда на Международната космическа станция, предаде Ройтерс.

Руската космическа агенция Роскосмос описа временния успех на окупаторската армия в Лисичанск като „ден на освобождението, който се празнува както на земята, така и в космоса“, добави БТА.

Агенцията разпространи снимки на тримата подчинени на Дмитрий Рогозин (няма да повтаряме имената им, защото ни е неприятно), на които те държат знамената на самопровъзгласилите се (и непризнати от никого, освен от Русия) Донецка народна република и Луганска народна република. Двете квази държави са по-известни като ЛДНР и неслучайно бяха обявени за независими от Украйна след нашествието на „зелените човечета“ на Путин през 2014 г. – въоръжени до зъби руски армейски части без опознавателни знаци, които трябваше да представляват местно опълчение, изправило се срещу украинските „нацисти“. Откъде „опълчението“ имаше стотици танкове и БТР-и последен модел, не бе уточнено.

„Жителите на окупираните части на Луганска област чакаха този ден в продължение на осем години“, разтръби Роскосмос в Телеграм. „Убедени сме, че 3 юли 2022 г. завинаги ще остане в историята на Луганската народна република“, се казва още в публикацията.

За сведение, босът на Роскосмос Дмитрий Рогозин (страстен путинист) преди по-малко от 2 месеца заплаши САЩ и Великобритания, че междуконтиненталната ядрена ракета „Сармат“ не се интересува от американски и други медии – „тя се интересува единствено от координатите на противника“.

И още едно напомняне. „Ето с какво е добър „Сармат“: той няма да иска разрешение за полет от страхливите българи, злопаметните румънци и предалите нашата обща история черногорци.“ Каза го същият Дмитрий Рогозин – началник на онези тримата, празнуващи в орбита масовите убийства на жени, деца и старци.

 

Четете още

Избор на редактора