Изложба непоказвани фотографии на Ламбо

Изложба с непоказвани снимки от личния архив на големия Стефан Данаилов може да се види пред Народния театър. Посветена е на 80-годишнината от рождението на обичания от няколко поколения актьор.

Студенти и приятели на Стефан Данаилов ще представят музикални изпълнения, ще бъдат излъчени и специално подготвени кадри и интервюта от филма на Георги Тошев.

В негова памет в градинката пред Народния театър беше открита изложба с архивни 28 пана. Те припомнят участието му в някои от най-емблематичните български филми.

„Те дълго време стояха тайно по чекмеджетата на Мастъра. Това, което е събрал и подарил на Жоро Тошев, вероятно го е направил с идеята все пак някой ден да ги видим“, каза племенницата на Стефан Данаилов – Росица Обрешкова.

Според нея, ако днес Мастъра можеше да каже нещо то би било: „Живейте, живейте, хора! Човек веднъж е млад, обичайте живота и изкуството!“

На откриването на изложбата дойдоха много близки, приятели, колеги на актьора.

„Радвам се на тази изложба, някои от снимките съм ги виждала. Важно е човек да си спомня хубавите неща“, каза Камелия Тодорова.

Четете още

Избор на редактора