Изложба от незбравими роли на Чочо Попйорданов

Народният театър открива на 17 май изложба с незабравимите роли на Чочо Попйорданов. Това съобщават от трупата на театъра. Днес се навършват 10 години от загубата на актьора.

„Не актьор, а истинска вихрушка от енергия и емоции, той остави незабравима следа в историята на театъра и в сърцата на публиката. Десетки паметни роли, белязали със златни букви летописа на първата ни сцена и спомени, които топлят душите на всеки, докоснал се до него през годините“, казват от Народния театър.

Изложбата ще отбележи и рождения ден на Попйорданов, който е на 11 юни и сега трябваше да навърши 59 години.

На Чочо Попйорданов ще бъде посветено и представлението на „Хъшове“ на режисьора Александър Морфов на 23 май – спектакълът, в който актьорът дълги години играе ролята на Македонски.

Дебютът на Чочо Попйорданов в Народния театър е през 1994 г. в ролята на Чудомир Чипиловски в постановката на Маргарита Младенова „В полите на Витоша“ от Пейо К. Яворов.

Играе още в „Хеда Габлер“ от Хенрик Ибсен (постановка на Красимир Спасов), „Сън в лятна нощ“ от Уилям Шекспир (постановка на Александър Морфов), „Чайка“ от Антон П. Чехов, постановка на Красимир Спасов, в „Чичовци“ по Иван Вазов, постановка – Борислав Чакринов, „Бурята“ от Уилям Шекспир, постановка на Морфов, „Човекът, който прави дъжд“ от Натаниел Ричард Неш, постановка на Леон Даниел,

„На дъното“ по Максим Горки (постановка на Морфов), „Кавказкият тебеширен кръг“ от Бертолт Брехт, постановка на Галин Стоев, „Декамерон или кръв и страст по Бокачо“, сценичен вариант и постановка Александър Морфов, „Призраци в Неапол“ от Едуардо де Филипо, постановка на Андрей Аврамов, „Кимоно“ на Росица Обрешкова, „Хъшове“ по Иван Вазов, постановка на Морфов,

„Слуга на двама господари“ от Карло Голдони, постановка на Димитър Бозаков, „Вишнева градина“ от Антон П. Чехов, постановка на Крикор Азарян, „Август в Оклахома“ от Трейси Летс, постановка на Ясен Пеянков, „Смъртта на търговския пътник“ от Артър Милър, постановка на Борислав Чакринов, „Любов, щастие и милиони“ от Марсел Беркие-Мариние, постановка на Валентин Танев, „Да се провреш под дъгата“ от Георги Марков, постановка на Асен Шопов.

Последното представление на Чочо Попйорданов на първата ни сцена е в ролята на Трип в „Пет жени с еднакви рокли“ от Алън Бол (постановка на Боил Банов).

Четете още

Избор на редактора