Изненада – Хари и Меган получиха покана за коронацията

Принц Хари, който е пети по ред за наследяване на британския трон, и съпругата му Меган Маркъл получиха покани за коронацията на Чарлз III, съобщи The Sunday Times, позовавайки се на говорител на херцога и херцогинята на Съсекс.

Според него Хари „наскоро е получил имейл от кабинета на Негово Величество относно коронацията“. В същото време представителят каза, че решението дали херцогът и херцогинята на Съсекс ще присъстват на церемонията за момента не е разкрито, предаде БГНЕС.

По-рано вестник The Sun писа, че присъствието на най-малкия син на Чарлз III Хари по време на коронацията няма да е задължително, тъй като братята и децата на краля вече няма да трябва да се кълнат коленичили във вярност на монарха. Този елемент от церемониала ще бъде запазен само за принц Уилям, който е престолонаследник.

През януари 2020 г. принц Хари и съпругата му взеха решение да се оттеглят като старши членове на британското кралско семейство. Те загубиха възможността да представляват официално монарха при пътувания, да изпълняват други церемониални задължения и да използват титлата Техни Височества.

Двойката се премести в САЩ, купи къща в Санта Барбара (Калифорния), където отглежда сина си Арчи и дъщеря си Лилибет Даяна. Без да получават публични средства, които би трябвало да получават, ако бяха активни членове на кралското семейство, те сключиха договори за производство и създаване на аудио и видео съдържание с услугата за аудио стрийминг Spotify и Netflix.

Четете още

Избор на редактора