Условна присъда за шизофреник, задирял Клеър Фой

Американец получи условна присъда в Обединеното кралство за преследване на актрисата от The Crown Клеър Фой, при условие че се върне в САЩ.

Джейсън Пенроуз беше осъден на една година и 10 месеца затвор, условно, след като беше признат за виновен в края на миналата година за преследване на 38-годишната актриса, съобщава thenatioanalnews.

Фой, която изигра млада кралица Елизабет II в хитовия сериал на Netflix , описа ефекта от кампанията на Пенроуз за тормоз в изявление, прочетено от съдията в съда в Олд Бейли.

„Чувствам, че свободите, на които се радвах, преди г-н Пенроуз да се свърже с мен, вече са изчезнали“, каза тя. „Гледам на света по много по-страшен начин.“

В съда Пенроуз, който има параноидна шизофрения, призна, че е нарушил заповед за петгодишна забрана за преследване, наложена миналия юли, след като бомбардира Фой с имейли и посещения в дома й.

Пенроуз наруши забраната, като изпрати на Фой писмо и колети.

Присъдата му беше отложена при условие, че получи психиатрично лечение в Обединеното кралство и съдейства за репатрирането му в САЩ, където ще живее с майка си във Флорида.

Съдия Дейвид Ааронберг наложи нова ограничителна заповед, забраняваща на Пенроуз да се свързва с Фой, да ходи в определени квартали на Лондон или близо до всяка сграда, където смята, че се намира Фой.

Съдията каза, че е „притеснен“, че осъденият преследвач може да продължи да бъде „влюбен“ във Фой.

Четете още

Избор на редактора