Из делниците на един луд

20 март 2013 г.

Национално представително изследване на „Калъп“ показва, че Волен е намерил отнякъде доста кинти… Извинете, без да искам почнах да пиша каквото мисля… Данните показват, че „Атака“ повишава електората си. Процентите на Кунева се сринали и тя седяла въпросително на бариерата, а на Сидеров скочили на 5%. Изследователите обясняват, че „Атака“ печелела най-много от протестите. Сигурно. Лично ние си спомняме как в началото на протестите във Враца нашият приятел и колега – депутатът от „Атака“ Венци Лаков, се опита да говори на множеството и за малко щеше да спечели голямата награда под формата на малко бой…

ГЕРБ и БСП били с изравнени позиции. „Общо двете партии привличат над две трети от активните гласоподаватели и ако тази тенденция се запази, те ще имат над 70% от местата в НС…“

Не знам защо изследователите ни съобщават колко имат двете партии общо. Нали няма да управляват общо? Или бъркаме?

Колкото за Сидеров, грешката е вярна. Напоследък извира отвсякъде. Канят го и на места, дето преди се гнусяха от него. А това се постига само по Шекспировия начин. („Търкаляй парата пред себе си и всички ще ти се радват…“) А по това, дето ни препоръчва Русия и Китай като заместители на ЕС, можем да се сетим, че става дума за валута, която в момента се обменя при курс 100 за 4.89 лв. Всъщност що се кълчим, та не кажем, че Сидеров е рубладжия! Не за първи път по нашите земи патриотизмът се заплаща в рубли.

В Районния съд в Благоевград провели конкурс за чистачка. Изборната комисия в състав трима мастити съдии оценила най-високо Мариета Пиронска, която имала висше образование, но и 8 години стаж като оператор на метла… Госпожата ще започне работа на 25 март с начална заплата от 385 лв.

Имала е голям късмет, че е случила на комисия. Лани прокуратурата в Плевен обяви свободно място за чистачка с 450 лв. заплата. И се явиха 15 кандидатки, осем от които висшистки – учителка, счетоводителка, банкова чиновничка, специалистка по международни икономически отношения… До финала достигнаха две госпожи с начално образование, но със стаж с метлата. И изобщо учи, мама… Да та питам после защо.

Четете още

Избор на редактора