Илон Мъск прати феновете на „Ман Юнайтед“ в Космоса. За зелен хайвер

Пулсът на феновете на „Манчестър Юнайтед“ достигна комсически стойности. Причина за трепетите стана Илон Мъск. Американският предприемач Илон Мъск обяви, че възнамерява да купи легендата на английския футбол.

„Освен това купувам „Манчестър Юнайтед“, не ми благодарете”, написа милиардерът в Туитър, предаде БГНЕС.

Радостта обаче бе кратка. Оказа се, че това е просто шега.

На въпрос от профила „Tesla Owners Silicon Valley“, който гласеше: „Сериозен ли си?“, 51-годишният Илон Мъск отговори така:

„Не, това е просто шега, която циркулира от дълго време в Туитър. Няма да купувам нито един спортен отбор“.

В момента собственици на клуба са семейство Глейзър от САЩ. Малкълм Глейзър (1928-2014 г.) купува акции на „червените дяволи“ от 2003 г. насам, като от 1990 г. те са в свободно обращение. До октомври 2004 г. той притежава повече от 30% от акциите на клуба, а през май следващата година успява да придобие контролния пакет акции.

След това Глейзър увеличава дяловото си участие до 75%, което му позволява да промени статута на клуба от акционерно дружество в частно дружество и да извади акциите от обръщение.

Впоследствие Глейзър придоби пълен контрол над клуба, коeто му струва около 1,47 млрд. долара. През 2006 г. той включи децата си в управлението на „Манчестър Юнайтед“ – понастоящем синовете му Джоел и Абрахам са съпредседатели на борда на директорите. Поемането на контрола над клуба от семейство Глейзър предизвика остри критики от страна на феновете, които все още настояват отборът да бъде продаден на друг собственик.

Четете още

Избор на редактора