Инвестират 100 млн. лева в завода за стъкло в Плевен

Собственикът на стъкларския завод „Рубин“ в Плевен „Глас контрибюшън“ подготвя инвестиция от над 100 млн. лева и разкриване на нови 150 работни места. Това съобщи днес пред журналисти кметът на Община Плевен Георг Спартански.

Той подчерта, че в завода на два етапа вече са реализирани инвестиции в размер на над сто милиона лева за модернизация и разширение на производството.

Новият инвестиционен проект е за изграждане на 300-тонна пещ, в чието доставяне и монтаж ще участват германски компании. „Стъкларската промишленост е енергоемка и се налага внедряване на нови технологии с цел да се намалят вредните емисии на въглероден двуокис. В тази посока са и усилията на „Глас контрибюшън“ – не само да разширяват производството, но и то да отговаря на най-високите световни екологични стандарти“, коментира кметът.

„Ние получаваме първо нова голяма инвестиция, нови работни места, но и по-добро качество на атмосферния въздуха в района на завода“, добави той.

Спартански подчерта, че това, което Община Плевен ще направи за „Глас контрибюшън“ като инвеститор от клас А, е приоритетно административно обслужване, осигуряване на бързо разглеждане на проектите и на разрешителните, свързани с административната работа, за да може инвеститорът да реализира своите намерения за разширяване на производството.

Четете още

Избор на редактора