Испания унижи Грузия насред Тбилиси

Националният отбор на Испания постигна внушителна победа със 7:1 над Грузия като гост в среща от група „А“ на европейските квалификации по футбол.

В Тбилиси „Ла Фурия“ изкова успеха си още през първата част, когато вкара четири безответни гола. В 20-ата минута Алваро Мората открит резултата, а пет след това Соломон Квирквелия си вкара автогол. Това повлия негативно на домакините и в следващите минути те допуснаха още два гола, а техни автори станаха Дани Олмо и отново Мората.

В 49-ата минута халфът на Уотфорд Гиорги Чакветадзе намали на 1:4, но в 66-ата минута Мората възстанови аванса на Испания от четири гола, оформяйки хеттрика си.

Две минути по-късно Неко Уилямс вкара за 6:1, а в 74-тата минута новата звезда на Барселона – 16-годишният Ламин Ямал, също се разписа, вкарвайки първото си попадение за националния отбор. Така той стана и най-младият голмайстор в историята на страната. До момента Гави бе най-младият голмайстор за Испания, правейки това на 17 години през 2022-ра.

С победата в Тбилиси Испания излезе на второ място в квалификационна група „А“ с 6 точки от три мача. Грузия е на четвърта позиция с 4 точки от четири мача. Лидер в потока е Шотландия с 12 точки, като по-късно днес „гайдарите“ гостуват на Кипър.

 

Вижте тази публикация в Instagram.

 

Публикация, споделена от 433 (@433)

Четете още

Избор на редактора