Истинско сафари на Седмицата на модата в Париж – вълк, леопард и лъв

Глави на вълк, леопард и лъв се появиха на Седмица на модата в Париж. Най-интересното, шокиращо и запомнящо се бе ревюто на Schiaparelli, в което сериозен акцент бяха животински глави.

Гостите на събитието имаха удоволствието да видят леопард, който изскача от гърдите на Шалом Харлоу, вълк, който наблюдава от палтото на Наоми Кембъл и лъвски глави, царствено носени от Ирина Шейк и Кайли Дженър.

Разбира се, подобно модно решение е обречено да стане тотален хит и точно така се получи. Провокацията е задължителна част от Schiaparelli още от създаването на марката, така че всички очакваха нещо интересно и този път.

Животинското решение беше онази оригинална искрица, която отново запали модния свят. Креативният директор на марката – Даниел Роузбери, казва, че ревюто е вдъхновен от „Ад“ на Данте Алигиери.

„Животните са една от четирите буквални препратки, които взех от „Ад“ на Данте“. В първия цикъл от пътуването на Данте той се сблъсква с ужаси. Изправя се срещу лъв, леопард и вълчица. Всеки от тях представлява различни неща и животните са там като фотореалистичен подход към сюрреализма и trompe l’oeil по различен начин“, пишат ViewSofia.

Четете още

Избор на редактора