ИТН внесе проект за още хазартни игри на тотото

„Българският спортен тотализатор“ да може да организира хазартни игри в собствени или наети помещения, както и чрез устройства за самообслужване, обозначени като пунктове за залози, предлагат от „Има такъв народ“ в свой законопроект.

Днес депутатите от ИТН Любомир Каримански, Ива Митева и Андрей Михайлов внесоха проект за промени в Закона за хазарта, предвиждащи разширяването на обхвата на хазартните игри, организирани от тотализатора. След затриването на останалите хазартни игри тотото остана единствената възможност за залози.

Предлага се и тотото да може да организира „игри със залагания върху случайни събития и със залагания, свързани с познаване на факти“.

В момента пунктовете за продажба са ограничени заради приети промени в Закона за хазарта, с които се даде гратисен период за изпълнение на условието лотарийните игри да бъдат организирани от тотото „с нает от него персонал, в собствени или наети пунктове, или чрез използване на устройства за самообслужване“. Ако няма изменение в закона, от 8 август 2022 г. мрежата от пунктове за залози ще намалее значително – от 1500 на 600. Основните ползи от предложените промени са свързани с увеличаване на приходите в бюджета, които да отидат за спорт и култура, пише в мотивите на законопроекта.

Четете още

Избор на редактора