И БСП се регистрира, Нинова обеща незабавни преговори с „Газпром“

От БСП внесоха документите си за участие извънредните парламентарни избори на 2 октомври. Представителите на левицата, водени лично от лидера си Корнелия Нинова, представиха в ЦИК 7 000 подписа в своя подкрепа.

След регистрацията Нинова обяви, че БСП е готова за изборите и има план за излизане на държавата от кризата.

„Имаме решения как да продължим от тук нататък, особено с кризата, която ни очаква през есента и зимата – обяви председателят на БСП. – Имаме четири работещи решения, които гарантираме, че ще помогнат да преведем България и народа ни по-спокойно през следващите месеци. Първото, ако ни дадете повече доверие и участваме в следващия кабинет, налагане на мораториум на цената на газа, водата и парното.

Второто е сериозна програма за компенсация на бизнеса в разликата на цените. Третото е продължение на социалната програма и социалните приоритети. Четвърто са незабавни преговори с „Газпром“. Това са решенията. 28 000 фирми работят на газ, това са 250 000 работници“.

Корнелия Нинова заяви, че БСП тръгва към изборите „със самочувствие за добре свършена работа в редовното правителство“. Тя анализира, че благодарение на левицата и участието й в правителството на Кирил Петков, е имало мощна социална програма от 22 млрд. лв.

„Това помогна на много семейства да преминат по-леко през тежката зима – каза Корнелия Нинова. – Бяхме фактор на стабилност, на сигурност в правителството, на диалогичност. Борихме се с корупцията като спряхме рекета над фирмите, орязахме пипалата на онези фирми, които бяха обградили държавните предприятия и знаете резултата, първо място по индустриално производство в Европа. Тръгваме с това самочувствие за добре свършена работа и хората ще ни оценяват по резултатите, които показахме“.

Четете още

Избор на редактора