Как зорлем политизират МВР

Пеевски направи много лоша услуга на Калин Стоянов и на МВР. А самият Калин и някои шефове от СДВР също помогнаха с глупави изяви.
И тези, които не вярваха, че МВР играе решителна роля в изборите, вече вярват. А тази роля е силно преувеличена.
Грешката на Калин Стоянов е разбираема. Той е сравнително млад, не е известно дали може да си вади хляба извън системата на министерството, политическата кариера, която му обещават, не е много сигурна, защото не е сигурно дали самият Пеевски ще влезе в следващия парламент.
Но защитата на поста на всяка цена, с използването на някакви синдикалисти и шефове от министерството, които пък само засилиха впечатлението, че са купени, съсипва авторитета на всички замесени.
По този начин на всички е ясно, че отстраняването на сегашния министър, ако новият пак не бъде изобличен като креатура на Пеевски, ще доведе след себе си чистка в професионалния състав на регионалните дирекции.
Това зорлем политизира системата.
А най-пагубното за министерството е противопоставянето му на всички останали. МВР – главен виновник за всички загубили изборите.
Известно е, че изборите са функция на този, който брои резултатите. В този смисъл „ала-бала“ са силно заподозрени. С манипулации на машините, със софтуерни шашми и измами.
МВР много ще си помогне само̀, ако има разработки срещу тези IT шарлатани и ги реализира сега.

От Фейсбук профила на автора. Заглавието е на редакцията

Четете още

Избор на редактора