Как Шишо Бакшишо ходи по пътищата на ГЕРБ и мери криво

Предизборната кампания на ГЕРБ стартира от Враца. Откри я лично лидерът на партията Бойко Борисов с пламенно слово. Над 900 симпатизанти и членове на партията присъстваха на събитието, предава БГНЕС. Кметовете на Монтана и Враца, както и водачите на листите и кандидатите за депутати в тях от Ловеч, Враца и Монтана се качиха на сцената.

Кампанията на ГЕРБ ще премине под мотото „За стабилна България отново“. Водач на листата на партията във Враца е Красен Кръстев.

„Наближат ли избори, темата с магистралите става актуална за тези шарлатани, които втора година ни управляват. За 2 г. не построиха нито един метър, не придвижиха нито една процедура“, коментира бившият регионален министър Николай Нанков и допълни: „служебният Шишо Бакшишо под сценария „Приказки под Шишовия храст“ се разхожда по пътища, направени от ГЕРБ преди 10 г., за да взима проби“. А пробите не се взимат по правилата, така че тази проба още при взимането й е компрометирана.

По времето на управлението на ГЕРБ бяха построени магистрали и пътища, хиляди училища бяха ремонтирани, пречиствателни станции, паркове и градини. По времето на „Промяната“ имаше резултати, и те се виждат в магазините – на всеки рафт виждаме, средната инфлация е от 20%, депозитите намаляват, има бум на бързите кредити, каза по време на откриването на кампанията Делян Добрев. При ГЕРБ инфлация нямаше – сега реално вдигат пенсиите, а те реално намаляват, добави Добрев.

Голяма част от партиите бяха ангажирани с единствената цел да ни приключат, а ние две години по-късно сме тук, за да коментираме дали ще бъдем отново първи. Нямаше да оцелеем без вас, обърна се към залата и Томислав Дончев. Няма как да се приключи и унищожи нещо, зад което стоят хората. Ако това беше друга организация, досега да е заличена, но ние сме тук, допълни Дончев. Ние вече сме спечелили изборите, щом се налага още 6 партии да се състезават с нас. Ние изборите ще спечелим – млади хора се хвалели, че „имало как“ – не е достатъчно да знаеш как, трябва да си отговориш и на въпроса какво, защо, къде, колко. Отговори на всички въпроси има и ние ги знаем, допълни Дончев.

„Нашата Петя Ставрева сега я видяхме с ботуши на полето, а сега е в листата на ПП. ГЕРБ я издигна за евродепутат, и ако бях прекарал 5 години като такъв, щях да съм по-внимателен на кого какво говори. Много се учудих както я видях в листата на ПП, като знам какво говореше в централата на ГЕРБ. Не трябва да се забравя историята. Спрете да мислите за местните избори, вие не сте от ПП и ДБ. ГЕРБ категорично ги победи. Само за шест месеца провалът им ги докара дотам да се събират заедно, защото знаят, че няма да имат гласове. С тези думи лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов се обърна към присъстващите в залата.

„Защо не са доволни пенсионерите? Защото 50-те лева, които давахме ние, бяха 50 лв., а сега и 200 да им дадат, те ги харчат на първия пазар, на който отидат. Та питам, защо спят? Знаете ли колко независими държавни регулатори има, които да следят цените. Хиляди чиновници взимат заплати за това. Защо изпуснаха инфлацията, защо изпуснаха големите вериги? Ние викахме предния ден малките производители, и ги заплашваш, че ще му ги изкупят – на 9 лв. ги изкупват, на 36 лв. го намират в магазина. Вие срам нямате ли бе, кой ви го разреши това? – да грабите хората със 100-200 % надценка. Извади 300-500 милиона и направи държавен супермаркет – дори и да е скъпо, производителят ще отиде там, във вторник и петък, например, и хората ще ходят там, препоръча Борисов. – Домакините, които пазаруват, знаят колко кашкавал харчат за седмица – тя ще отиде и ще си го купи от производителя на 10 лв., тогава на веригата ще й стои. Канцлерът Меркел ме е натискал да не закачам веригите дори, а те дойдоха и ограбиха парите на българите и ги изнесоха извън България. Дончев е присъствал на тези разговори, добави Борисов – щом става въпрос за джоба на гражданина, не трябва да е така“.

Ние този път ще вложим огромни усилия да направим правителство, но с кого – с който българският народ избере – и който е за европейски ценности, против войната на Путин в Украйна“, завърши Борисов.

Четете още

Избор на редактора