Кампания зове: Купи 1 книга. Дари я на своето училище

Кампания призовава децата да дарят любимите си книги на своите училищни библиотеки. Инициативата е на Аасоциация „Българска книга“ и е подкрепена от Министерство на образованието и науката (МОН), съобщават организаторите.

Кампанията, озаглавена „Купи 1 книга. Дари я на своето училище“,  ще продължи от 1 до 30 ноември. Стартира по повод Деня на народните будители с призив „Бъди съвременен будител“ и цели организирането на различни активности в училищата и детските градини, които да насърчават четенето и интереса към книгите при децата от всяка възраст.

„Миналата година много ученици разпознаха призива ни „Бъди съвременен будител“ и заедно с учителите, директорите и училищните библиотекари организираха допълнителни активности, с които показаха своето отношение към литературата и книгите, превръщайки се в посланици на четенето. Надяваме се тази година отново да постигнем подобрен ефект за училищната общност“, коментират от екипа на кампанията, която тази година ще се проведе под надслова „Коя е твоята любима книга“.

Инициативата за даряване на книги на училищните библиотеки е част от националната кампания „Купи 1 книга“, стартирала заради пандемията от КОВИД-19

Четете още

Избор на редактора