Каръкът Бензема – пропуска трето световно

Чудовищен карък е носителят на Златната топка за 2022 Карим Бензема. Три дни преди откриващия мач срещу Австралия той отпадна от състава на Франция за Световното първенство.

Настоящ носител на „Златната топка“ ще пропусне мондиал за първи път от 45 години насам, след като получи контузия в бедрото по време на тренировка на „петлите“.

Това означава, че кошмарът на Бензема със световните първенства продължава. Катар 2022 ще бъде третият мондиал, който нападателят на Реал Мадрид пропуска в кариерата си, като успя да вземе участие само в Бразилия през 2014.

През 2010 тогавашният селекционер на Франция Реймон Доменек не повика Бензема заради липса на постоянство в Реал, където в момента нападателят вече е лидер.

Впоследствие стана ясно, че истинската причина Бензема да не бъде включен в състава на „петлите“, бе секс скандал с момичета на повикване. Други футболисти, за които бе съобщено, че са ползвали същите услуги, като Франк Рибери и Сидни Гову, например, обаче пътуваха за ЮАР.

Там вече всички знаем какво се случи и как Франция отпадна позорно още в груповата фаза, оставайки на дъното в група с Уругвай, Мексико и домакина ЮАР, след като успя да спечели само една-единствена точка.

Четири години по-късно Бензема успя да стигне до Бразилия, където „петлите“ отпаднаха на четвъртфиналите от бъдещия шампион Германия. Бензема успя да вкара три гола и даде две асистенции в откриващите мачове срещу Хондурас и Швейцария.

Около 12 месеца след това дойде скандалът със секс касетата на Матийо Валбуена, който извади Бензема от националния отбор за цели шест години. Това означаваше, че нападателят пропусна да стане световен шампион с „петлите“ в Русия през 2018.

Бензема се очертаваше да бъде една от звездите в Катар и да поведе Франция към трофея, но този път това, което го извади от световното, е доста по-тривиално в сравнение с предишните секс скандали – контузия в бедрото.

Четете още

Избор на редактора