Каспаров: Путинистите не знаят що е добро и зло

За мен хора, които подкрепят Путин след тези престъпления, се намират извън категориите за добро и зло. Те може да не са пълни идиоти, разбира се, но що за хора са тези, които намират оправдание за престъпления, които Европа не е виждала от 1945 година насам? Това споделя една от легендите на световния шахмат Гари Каспаров в специално интервю за „Клуб Z“.

Според него България сега не е в сферата на интересите на Путин.

„Но като имаме предвид, че той вече е преминал всички възможни граници и червени линии, това не трябва да се изключва. Не мисля, че сега е много вероятно, но все пак смятам, че са възможни различни провокации като проверка как ще се реагира“, спеделя петкратният световен шампион.

„Никой не ме заплашва. Ясно е, че трябва да проявявам някаква предпазливост, както и че има много страни, които сега не трябва да посещавам – казва Каспаров, който попадна в списъка на чуждестранните агенти на Русия. – Не бих тръгнал например не само за Турция, но и за Унгария, където смятам, че в момента далеч не е безопасно. За България не знам, още не съм мислил по въпроса.“

Четете още

Избор на редактора