Каспаров: Путин не е шахматист, той е покер блъфьор

Гари Каспаров, бивш световен шампион по шахмат и яростен критик на руския президент Владимир Путин, коментира речта на Путин за състоянието на нацията вчера.

„Безсилните лъжи и самохвалство на Путин разкриха колко малко светът се нуждае от Русия, но и колко малко трябва да се страхува. „Изоставяне на преговорите, които вече игнорира, изхабените ядрени заплахи, които ще сложат край на нещастния му живот, хленчене за войната, която започна и може да приключи за секунда“, казва бившият шампион по шах.

„Не чета мисли, но бях прав за Путин дълго време. Изглеждаше и звучеше като човек, който знае, че е изгубен, който знае, че лъже дори себе си, но се надява, че враговете му все още няма да го разберат. “, обяви Каспаров.

„В позицията на губещ има тенденция да се движите още по-твърдо, да правите прибързани ходове и да симулирате увереност. Отчаяната смелост на осъдения. Докато Украйна и нейните съюзници не мигат и продължават да увеличават натиска, победата е сигурна“, каза той.

„Както много пъти съм казвал, Путин не е шахматист. Той е покер, блъфьор, който знае само как да се възползва от нерешителността на опонента си. Отговорът винаги е бил един и същ – не играйте неговата игра“, казва Каспаров, предаде Index.hr.

Четете още

Избор на редактора