Кварадона е най-добрият играч в Серия „А“

Звездата на Наполи Хвича Кварацхелия беше избран за най-добър футболист на сезона в Серия “А”. Грузинският национал спечели приза за MVP благодарение на своите 12 гола и 13 асистенции в общо 33 мача.

Кварацхелия, когото феновете бързо прекръстиха на Кварадона, блесна още в дебютния си сезон в Италия и има огромна заслуга за първата титла на Наполи от 1990 година. Той наследява като номер 1 в класацията Рафаел Леао, който изведе Милан до Скудетото през сезон 2021/22.

За най-добър треньор беше избран наставникът на Наполи Лучано Спалети, най-добър нападател стана голмайсторът на “партенопеите” Виктор Осимен, а приза за най-добър защитник заслужи друг футболист на тима от Неапол – Ким Мин-Жае. Сред халфовете беше отличен Николо Барела от Интер a пръв при вратарите е Иван Проведел от Лацио. Най-добър млад играч стана Николо Фаджоли от Ювентус.

Победителите в отделните категории се определят на базата на анализите на Stats Perform, използващи данните на системата Hawk-Eye. Рейтингът за представянето на всеки футболист включва различни показатели, сред които и придвижването без топка.

Четете още

Избор на редактора