Кейн потопи Манчестър Сити със забележителен гол

Хари Кейн стана голмайсторът на Тотнъм за всички времена, изпреварвайки великия Джими Грийвс, след като с 267-ия си гол за клуба попречи на амбициите на Манчестър Сити за титлата.

Нападателят успя да открие резултата още в 15-а минута. Феновете скочиха от местата си, за да аплодират 29-годишния Кейн, чийто първи гол за Спърс беше на 15 декември 2011 г., докато на таблото на терена светна съобщение, което гласеше „Поздравления Хари Кейн“.

„Шпорите“ бяха без треньора си Антонио Конте, който се възстановяваше у дома след операция за отстраняване на жлъчния мехур.

Тотнъм, който завърши с 10 играчи, след като защитникът Кристиан Ромеро беше изгонен в 87-ата минута за два жълти картона, изигра един от най-добрите си мачове.

Отборът на Пеп Гуардиола пропусна шанса да намали преднината на Арсенал от пет точки на върха в таблицата след поражението на „артилеристите“ от Евертън в събота.

Рияд Марез беше най-близо до изравняването с опит, който стреля в долната част на гредата, но Сити е без точка, и гол, в пет визити на стадион Тотнъм Хотспър.

Четете още

Избор на редактора