Киев: Путин дойде в Мариупол през нощта като крадец

Украинските власти на Мариупол, контролиран от Русия от май 2022 г., осъдиха остро посещението на руския президент Владимир Путин в пристанищния град и го нарекоха „международен престъпник“, предаде Франс прес.

„Международният престъпник Путин посети окупирания град Мариупол“ нощем, „вероятно за да не види на дневна светлина града, убит от неговото „освобождение“, написа в Telegram градската управа.

Коментар дойде и от украинското министерство на отбраната. „Сякаш е крадец, Путин посети украинския град Мариупол, криейки се зад нощта. Първо, това е по-безопасно. Освен това нощта му позволява да постави акцента на това, което иска да покаже, и държи града, който армията му напълно разруши, и неколцината му оцелели жители, далеч от любопитни очи“, гласи пост на министерството в Twitter.

Путин е летял до Мариупол с хеликоптер, съобщи по-рано ТАСС, като се позова на Кремъл. После е прекосил с кола няколко района на града, като е спирал на различни места, говорил е с жителите, разгледал е различни обекти.

Четете още

Избор на редактора