Ким Чен-ун си тръгна от Русия с бронирана жилетка

По време на официалното си посещение в Русия севернокорейският лидер Ким Чен-ун получи от губернатора на Приморския край Олег Кожемяко бронирана жилетка и комплект безпилотни самолети, произведени в региона, съобщи ТАСС.

На лидера на КНДР са били дарени пет безпилотни самолета камикадзе и разузнавателен дрон от типа „Геран-25“ с функция за вертикално излитане. Тези безпилотни летателни апарати също се произвеждат в Приморския край.

Освен това на севернокорейския гост е бил подарен комплект специални дрехи, с ниска видимост за термовизионни камери.

Ден след като инспектира руските бомбардировачи, способни да носят ядрени оръжия, севернокорейският лидер се отдаде на по-лежерен режим в неделя, като посети университет и наблюдава шоу с моржове в руски океанариум, предаде Асошиейтед прес, цитирана от БТА.

Севернокорейските държавни медии изтъкнаха преобладаващата насоченост на пътуването на Ким, описвайки дискусиите му с руския министър на отбраната Сергей Шойгу за разширяване на „стратегическата и тактическата координация“ между армиите на страните им, което се случва на фона на опасенията на Запада за доставки на муниции от пхенян на Москва, което евентуално може да подхрани войната в Украйна

Четете още

Избор на редактора