Премиерът: Имахме брокери и от ГЕРБ, и от ДПС – предлагаха да се разберем

„Има нещо, което е много по ценно от това да си политически стабилен и да откраднеш пари. Това е да изведеш един народ напред. Те не го осъзнават това и постоянно опитват да се договарят. Имахме брокери и от ГЕРБ и от ДПС да се разберем. Но да се разберем, означава да сменим главния прокурор, да реформираме КПКОНПИ“, заяви премиерът Кирил Петков в интервю за „Дарик радио“.

Кабинетът можеше да е като камък, ако бяхме дали парите за пътища и Слави Трифонов нямаше да се сеща за Северна Македония, добави министър-председателят. Втори пример как би се стигнало до стабилност, е да се откажем от КПКОНПИ, каза още Петков.

Президентът реагира на грешни информации и не се вглежда в това какво хората искат. На кого му трябва стабилност, ако е на цената на задкулисни сделки.

Това заяви премиерът Кирил Петков по адрес на президента Румен Радев и неговите критики към правителството. Той обаче нямал проблем в комуникацията с държавния глава. Президентът звучеше объркан, защото според мен някакви хора ходят и му казват грешна информация, добави премиерът.

Петков коментира и темата за Северна Македония.

„Няма да отида на срещата на върха в Брюксел с позиция на правителството, а с позиция на Народното събрание. Това, което е ясно – това е толкова важен национален казус, че трябва да има максимална представителност на това решение. Предложението вече е в парламента. Те трябва да обследват всичките му елементи, Когато вземат решение – аз ще изпълня волята на депутатите“.

Той бе категоричен, че в „Продължаваме промяната“ никой не взима решения сам.

Винаги си държа на думата, каквото съм обещал на българският народ – ще го изпълня, каза още Петков.

Четете още

Избор на редактора