Китаец съсече сина си със самурайски меч заради двойки

Китаец съсече сина си със самурайски меч заради слаби оценки в училище, съобщава „Саут Чайна Морнинг поуст“. Инцидентът е станал в град Миенян, провинция Съчуан, след като мъжа, който отглеждал 13-годишния си син сам, се върнал от родителска среща.

Според информациите учителите се оплакали от слабия успех на момчето, докато бащата се надявал детето му да бъде отличник. Един от проблемните предмети бил физическото възпитание, където детето имало само 18 от 100 възможни точки.

След срещата мъжът упрекнал сина си, че е мързелив и не учи, докато детето му отговорило, че учи достатъчно и е прилежно въпреки обвиненията.

Тези думи разгневили бащата и той замахнал срещу сина си със самурайски меч, причинявайки му прорезна рана с дължина 10 сантиметра.

Бащата незабавно повикал линейка и синът му бил транспортиран в болница. Въпреки усилията на лекарите обаче момчето починало от кръвозагуба.

При аутопсията е установено, че по тялото на детето има и други, по-стари наранявания, което показва, че то е било жертва на системен тормоз у дома.

Пред полицията бащата се оправдал, че просто е искал да сплаши сина си. По думите му е купил оръжието от онлайн магазин, защото колекционира самурайски мечове.

Мъжът е осъден на 12 години затвор.

Четете още

Избор на редактора