Клошар подпалвач избра затвора, осигури си храна, топла зима и пълна независимост от „Газпром“

33-годишен скитник подпалвач от Хасково сам поиска от съда да остане за постоянно в ареста. В залата той заяви, че напълно разбира искането на прокуратурата да му бъде наложена най-тежката мярка за неотклонение „Задържане под стража“, предаде Дарик.

Служебният му защитник също не оспори искането и посочи, че мярката е на практика единствената възможна и адекватна за случая, тъй като 33-годишният Тодор Бойчев води скитнически живот и няма къде да отиде.

В съдебната зала младият мъж разказа, че не живее при родителите си в с. Тракиец, след като се скарали. Има ограничителна мярка по Закона за защита от домашното насилие по отношение на родителите му.

Пред съда Тодор Бойчев призна, че страда от алкохолна зависимост и нееднократно се е лекувал в болниците в Кърджали, Болярово и Раднево.

Съдът уважи искането на прокуратурата, подкрепено от Бойчев и адвоката му и на 33-годишния бе наложена най-тежката мярка за неотклонение. Той е обвиняем за това, че на 16 септември в Хасково е запалил три сгради с обща стойност 486 000 лева. Имало е опасност причиненият от него пожар да се разпростре и върху други имоти.

Ако бъде признат за виновен, предвиденото от закона наказание е от 3 до 12 г. затвор, коментира заместник-окръжният прокурор на Хасково Делчо Лавчев. Сигурна храна и топла зима, пълна независимост от „Газпром“.

Четете още

Избор на редактора