Кметът на Ню Йорк: Няма повече място за мигранти

Кметът на Ню Йорк Ерик Адамс заяви, че мигрантите трябва да бъдат предупредени, че в Голямата ябълка „няма повече място“ за тях. Той призова федералното правителство да засили координацията за справяне с тази „национална извънредна ситуация“.

Адамс говори в Ел Пасо, след като провери условията в граничния град в Тексас. Кметът на Ню Йорк упрекна федералните лидери, че не помагат на градовете в цялата страна, които приемат десетки мигранти, съобщава БГНЕС.

Той заяви, че в неделя е научил, че уебсайтове създават у търсещите убежище „погрешно впечатление“ за това, което могат да очакват в Ню Йорк, включително, че ще живеят в хотели, а всъщност ще бъдат настанени в приюти.

„Днес научихме, което беше много информативно и затова беше важно да дойдем тук, че има уебсайтове, които рекламират, че улиците в Ню Йорк са постлани със злато и че там веднага си намираш работа и ще живееш в хотел“, каза Адамс.

„Сред търсещите убежище и мигрантите се поддържа фалшиво впечатление, че ако дойдете в Ню Йорк, всичко е наред. Трябва да дадем на хората точна информация. И точно това правят някои от центровете тук. Те наистина обясняват на хората, че това е, което се случва в Ню Йорк в момента. Ако отидете там, ще живеете в събирателни центрове, защото в Ню Йорк няма повече места. Това трябва да бъде координирано от нашето национално правителство“.

Четете още

Избор на редактора