Кметът на Панагюрище: Пожарът беше умишлен

Кметът на Панагюрище – Никола Белишки (ГЕРБ) – твърди, че пожарът в имота му е умишлен, а той и семейството му от години са обект на заплахи. Огънят се разгорял в постройка към дома му в четвъртък срещу петък през нощта, като градоначалникът веднага се обадил на пожарната, която с бърза реакция го потушила. Причините се разследват.

„Цялото ми семейство оказахме пълно съдействие на разследващите органи. Предоставихме всичко, което поискаха”, поясни Белишки пред Нова ТВ. „На всеки, който разпространява неистини по мой адрес и по този на семейството ми, ще му се търси пълна наказателна отговорност. 4 години сме обект на закани и заплахи и на това не се обръща внимание. Уведомявал съм много пъти Министерството на вътрешните работи”, поясни още кметът на Панагюрище.

Синът му Иван Белишки беше арестуван в столичния квартал „Красно село“ заради заплахи за убийство срещу депутата от „Възраждане“ Стоян Таслаков. По-късно задържаният бе пуснат под домашен арест. „Мястото, на което е възникнал пожара, е извън периметъра на проследяващото устройство“, каза Никола Белишки.

Четете още

Избор на редактора