Кметът на Стамболийски с обвинение за имотна облага

Кметът на Стамболийски Георги Мараджиев, който е и областен лидер на ГЕРБ, е привлечен като обвиняем за длъжностно престъпление, свързано с обществени поръчки.

Заедно с него обвинение е повдигнато и на неговата заместничка Теодора Денева, като за двамата окръжната прокуратура е постановила мерки за неотклонение „парична гаранция“ в размер от по 3000 лв. Досъдебното производство е образувано през октомври месец миналата година.

Обвинението е за нарушаване и неизпълнение на служебни задължения, свързани с обществени поръчки, които са възлагани от общината за ремонт, реконструкция и изграждане на различни обекти с обществено предназначение, каквито са физкултурен салон, лятно кино, парк и т.н. Общата стойност на обществените поръчки за които говорим е приблизително 2,4 млн. лева.

Според обвинението Мараджиев е действал като подбудител и помагач, а заместничката му като извършител на действия, нарушаващи служебните им задължения с цел да получат имотна облага. Наказанието за това престъпление е лишаване от свобода от 1 до 8 години, уточниха от прокуратурата в Пловдив.

„Няма от какво да се притеснявам – нито аз, нито заместник-кметът! За мен това е политическа поръчка, писана на коляно, за да бъда ликвидиран като областен коорадинатор на ПП ГЕРБ“, заяви пред Радио Пловдив Георги Мараджиев.

Четете още

Избор на редактора