Кои са най-яките хеви метъл парчета за всички времена?

Списание Rolling Stone публикува своя списък със 100-те най-велики хеви метъл песни на всички времена.

Списъкът включва песни, издадени през последните 53 години, след издаването на първия албум на Black Sabbath, и включва популярни групи като Led Zeppelin, Metallica, Slipknot, Scorpions, Rage Against the Machine“, „Deep Purple“ и, разбира се, „Black Sabbath“.

Списъкът беше съставен от жури от 13 души, които обсъдиха повече от 300 песни, за да стеснят селекцията и да създадат списък с топ 100. Тези хора са писатели, журналисти и критици, които пишат за Rolling Stone от десетилетия, както и автори на публикации, фокусирани върху хеви метъла.

Black Sabbath и едноименната им песен от 1970 г. оглавяват класацията. Списанието нарича песента истински оригинален метъл и описва как песента е създадена след кошмара на басиста Гийзър Бътлър. „Хеви метълът се роди, съвсем уместно, в кошмар“, се казва в статията.

Втора в списъка е песента Master of Puppets на Metallica. Тази песен е написана през 1986 г. и е името на първия студиен албум на групата.

Третото място отиде при песента на Motorhead от 1980 г. Ace of Spades . „Новата вълна на британския хеви метъл отбеляза точката, в която музиката премина от бавна и мътна към бърза и яростна и малко песни уловиха тази промяна на темпото като Ace of Spades“, пише Rolling Stone.

Това са 10-те най-популярни хеви метъл песни на всички времена:
1. Black Sabbath („Black Sabbath“)
2. Master of Puppets („Metallica“)
3. Ace of Spades („Motorhead“)
4. Breaking the Law (“ Juda’s“) priest’)
5. War Pigs (Black Sabbath)
6. Crazy Train (Ozzy Osbourne)
7. Iron Man (Black Sabbath)
8. Raining Blood (Slayer)
9. Holy Diver (Dio)
10. Run to the Hills („Iron Maiden“)

Четете още

Избор на редактора