Кой ще е кандидатът за премиер при втория мандат? Денков или Йорданова

Кой ще е кандидатът на „Продължаваме промяната“ за премиер при втория мандат за съставяне на правителство? В кулоарите на парламента вече се спрягат две имена.

Николай Денков – бившият министър на образованието в правителството на Кирил Петков ще е номинацията на „Продължаваме промяната“ за премиер. За втория мандат партията на Кирил Петков залага на академик след избора на ГЕРБ на този пост да издигне професор Николай Габровски, пише 24 часа.

Академикът-химик влезе като експерт в правителството на „Промяната“. След това поведе депутатска листа и в момента е на първия ред в парламента до своите лидери. Той е един от хората, които лансират в политиката Кирил Петков.

Според Стандарт Надежда Йорданова ще да е кандидатът за министър-председател. Така ПП щели да демонстрират уважението си към по-малкия партньор.

Хората на Христо Иванов и Атанас Атанасов убедили Кирил Пеков и Асен Василев да не дразнят останалите партии в НС, издигайки близък до тях кандидат за премиер като Андрей Гюров или Никола Минчев. Така по време на разговорите за кабинет на масата на преговорите  водещи щели да са Иванов и Атанасов, а не Петков и Василев. В момента, заради поведението на Кирил и Асен, съпредседателите на ДБ се приемат като по-диалогични и консенсусни. Надежда Йорданова в момента е депутат от ДБ. Тя заемаше поста министър на правосъдието в кабинета на Кирил Петков.

Надежда Йорданова отрече тя да е кандидатът пред журналисти  в парламента. Тя уточни, че такова обсъждане не е имало. Йорданова изрази мнение, че право на мандатоносителя да си излъчи кандидат за министър-председател.

Четете още

Избор на редактора