Кой ще изиграе Гунди във филма за синята легенда?

Игралният филм за легендата на българския футбол – Георги Аспарухов-Гунди, чиито продуценти са Иван Христов и Андрей Арнаудов, скоро навлиза в етап на активни снимки. Това стана ясно от участието на популярния телевизионен тандем в онлайн подкаст.

Кой артист обаче ще изиграе главната роля?

От месеци се говори, че това ще бъде младият български актьор Павел Иванов, когото всички познаваме от участието му в сериала „Татковци“, пише actualno.com.

Визуалната прилика на актьора с Гунди действително е голяма, но предизвикателството да влезе в образа на един от най-обичаните български футболисти ще бъде наистина тежко. Със сигурност неговото изпълнение ще бъде гледано с вълнение и трепет от много хора.

В подкаст на Dir Иван и Андрей споделиха, че скоро започват снимките на филма за Гунди, като за изграждането на сюжета са разчитали основно на разказите на съпругата на футболиста – Величка. Разбира се, филмът ще покаже и изумителния талант на Георги Аспарухов, заради който той завинаги остана в сърцата не само на левскарите, но и на всички любители на футбола, които разбират играта. Във филма участие ще вземе и актьорът Димитър Маринов, но още не е ясно в чий образ ще се превъплъти.

Припомняме, че в края на 2022 г. проектът за филма за Георги Аспарухов не бе приет за финансиране от комисията на Националния филмов център. Това ще бъде първият игрален филм за Гунди. За футболиста вече са правени няколко документални продукции, като най-популярен е филмът „Балада за Гунди“ (2003) на режисьора Олег Ковачев.

Четете още

Избор на редактора