Контактьорът Паси откри обединителя за партиите – Бетовен

С разговори с ГЕРБ-СДС започна серията срещи на контактната група, водена от Росен Плевнелиев и Соломон Паси.

След срещата от ГЕРБ-СДС декларираха, че ще положат всички усилия за намиране на диалог между партиите в Народното събрание и се надяват някои от политическите сили да преосмислят позициите си.

А Соломон Паси допълни, че вече е намерил първата допирна точка: „Първият общ политически знаменател се прояви при откриването на Народното събрание – това са шесте партии, които се изправиха на крака при изпълнението на „Одата на радостта“ – химна на Европа“.

„Ще положим ли всички усилия за съставяне на правителство. Ако това зависи от нашата парламентарна група, ние тези усилия ще ги положим докрай.

Надявам се в следващите часове и дни някои от другите парламентарни групи да преосмислят позицията си“, заяви Десислава Атанасова.

Междувременно стана ясно, че от „Демократична България“ също са изпратили писмен отказ да участват в срещите на контактната група.

Така формациите, които отказват участие в преговорите стават три – „Продължаваме промяната“, „БСП за България“ и „Демократична България“.

Томислав Дончев съзря еволюция в политическите партии през последните дни и отправи призив за отговорност.

От своя страна Росен Плевнелиев коментира, че контактната група е непрекъснат диалог с всички поканени партии, включително и тези, отказали участие в преговорите.

Четете още

Избор на редактора