Коя е най-добрата туристическа атракция в Европа

Когато мислите за най-добрата туристическа атракция в Европа, вероятно се сещате за Стоунхендж, римския Колизеум или Айфеловата кула в Париж.

За изненада на мнозина обаче една забележителност ги изпревари в състезанието за водеща туристическа атракция в Европа.

Според Световните туристически награди – организация, която отбелязва най-добрите в пътуванията, туризма и гостоприемството всяка година от 1993 г. насам – пивоварната на Гинес в Дъблин е най-добрата туристическа атракция в Европа за 2023 г. Сред номинираните бяха Бъкингамският дворец в Лондон, катедралата „Саграда Фамилия“ (La Sagrada Familia) в Барселона и Акрополът в Атина.

Съоръжението на най-известния пивовар в Ирландия за първи път спечели наградата през 2015 г. Намира се в самото сърце на Дъблин, град, известен с богатата си история и култура.

Складът на Гинес е не само мястото, където се е варил Гинес през последните 250 години, той предлага поглед зад кулисите на тънкостите на приготвянето и наливането на тази световноизвестна бира.

Това място разказва историята на най-известната експортна бира на Ирландия, Гинес, от нейното скромно начало през 1759 г. до наши дни, а съоръжението е не само дом на Гинес, но и празнува ирландската култура, креативност и предприемачество.

Разпростира се на седем етажа и заобикаля стъклен атриум във формата на чаша Гинес. Има и кино, където се прожектират стари реклами на Гинес, както и наскоро реновирания бар Gravity, от който се открива страхотна гледка към ирландската столица.

Четете още

Избор на редактора