Коя е най-сексапилната шахматистка?

Жена, която е започнала да играе шах на шестгодишна възраст, беше определена за „най-сексапилният играч в света“ в социалните медии.

Канадката Андреа Ботез, на 20 години, може да се похвали с 515 000 последователи в Instagram, докато в услугата за стрийминг на живо Twitch нейният канал BotezLive има повече от един милион абонати, а нейните видеоклипове са имали зашеметяващите 19 милиона гледания.

В социалните медии бляскавата шахматистка споделя интересите си към диджеите, бокса и също така показва своите костюми за косплей.

Наскоро тя пробва ръката си в шахбокса, който е комбинация от двата спорта, където състезателите започват, като се бият един друг с три минути бокс и след това правят три минути шах.

През декември двубой на Mogul Chessboxing Championships между новодошлите Андреа и женския гросмайстор Дина Беленкая беше гледан онлайн от огромни 300 000 души. Андреа загуби с мат на турнира в Лос Анджелис.

Играта – която е изобретена през 2003 г. от художника на пърформанс Лепе Рубинг – продължава от пет до дванадесет рунда, докато някой бъде нокаутиран, матиран или спечели по точки.

Първоначално е предназначен да бъде форма на изпълнителско изкуство, но двадесет години по-късно спортът се превърна в световен феномен, който се играе по целия свят в страни чак до Индия.

Андреа започва да играе шах на шест години, като следва стъпките на сестра си Александра Ботез, 27, която е сравнявана с измислената героиняна хитовото шоу на Netflix  – „Дамски гамбит“, пише Дейли мейл.

Александра има шест национални шампионски титли зад гърба си и притежава титлата на Международната шахматна федерация на ФИДЕ майстор за жени

Междувременно Андреа стана шампионка по шах на Британска Колумбия за жени през 2015 г., едва на 13 години.

Шахматистката зарадва последователите си, като сподели снимки на своите косплей тоалети, включително едно изображение, на което е облечена като героя Рейна от видеоиграта Valorant.

Изглежда също така се интересува от диджейството, като наскоро сподели своя снимка зад палубите през януари.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Andrea Botez (@itsandreabotez)

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Andrea Botez (@itsandreabotez)

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Andrea Botez (@itsandreabotez)

Четете още

Избор на редактора