Кралицата-консорт мрази диетите, набляга на агнешко и бъркани яйца

Британската кралица-консорт Камила мрази „нелепите диети“ и предпочита балансирано хранене, за да се поддържа във форма. Тези и други особености на трапезата на съпругата на Чарлз III бяха разкрити от Daily Express.

Диетоложката Сара Кампус каза, че Камила води активен начин на живот и яде натурални продукти, които се отглеждат в селската резиденция на краля Highgrove House. Синът ѝ Том Паркър-Боулс разкри, че една от любимите храни на майка му са бъркани яйца.

Кампус каза още, че съдейки по здравия тен на 75-годишната съпруга на Чарлз III, тя яде на обяд храни, богати на здравословни мазнини като авокадо, рибни ястия и бадеми. Освен това обича зеленчуци, предава БГНЕС.

„Камила вярва в балансираното хранене и отрича всички глупави диети“, уверява диетоложката. Така например, съпругата на краля смята за нелепо да отказва млечните продукти, което се насърчава от много диетолози.

За вечеря Камила предпочита агнешко, но може да помоли Сара и да й приготви и овчарски пай от продуктите, останали от предния ден.

Въпреки факта, че през годините Чарлз III започва да се придържа към диета, гравитираща към вегетарианството, съпругата му не променя навиците си и се храни много разнообразно.

Според Кампус комбинацията от балансирано хранене и активен начин на живот позволява на Камила да изглежда страхотно на 75 години.

По-рано диетоложката Сигне Суонфелд посочи любимите закуски на Чарлз III. Новият крал на Великобритания предпочита да закусва късно и особено обича един вид чай.

Четете още

Избор на редактора