Купа с лика на Вапцаров за Виктория Радева

Много победи е имала европейската шампионка Виктория Радева на шахматната дъска, но днес вдигна една специална купа над главата си – с лика на Никола Вапцаров, патрон на нейното училище, и гравиран надпис „гросмайстор“, съобщава Марица.

Вики посети своето първо училище по случай неговия патронен празник. Още с влизането й в сградата, учениците скандираха с пълно гърло- „Вики, Вики”. Те й поднесоха подаръци, цветя и специална торта с шахматни фигури.

„Това е моето първо училище, аз съм учила тук от първи до седми клас. Бяха едни прекрасни години с прекрасни учители и съученици. Това просто е една голяма любов ,защото  от тук съм тръгнала и тук ми е била положена основата от моята първа учителка-  г-ж Йорданова. Изключително благодарна съм, че може днес да съм тук. Винаги са ме подкрепяли, спомням си всеки път, когато съм се връщала от състезание, моите приятели са ми помагали с каквото могат, учителите са ми давали допълнително материали, от които да уча и винаги е имало една огромна подкрепа от тяхна страна”, разказа златното момиче.

Беше обособено и място, където всеки можеше да седне срещу Вики, да стисне ръката й, да се снима с нея и да изиграе партия шах.

Четете още

Избор на редактора