Купеният вот закова твърдо 100 лева

Купеният вот в момента струва около 100 лв. Това заяви зам.-главният секретар на МВР Станимир Станев пред Нова ТВ.

Той описа и схема за купуване на гласове, за която твърди, че е нова, но в публичното пространство е известна и в миналото. „Фирми, които са близки до общините, на които се възлагат определени строителни дейности, генерират печалба и част от нея се отделя за купуване на гласове“, обясни Станев.

Той посочи, че полицията провежда акции срещу изборната търговия от 19 август насам. „Към момента имаме 449 регистрирани престъпления, образувани са 194 досъдебни производства, като бързите са 143. От утре стартира национална операция, която е пряко свързана с изборния процес”, допълни Станев.

Той съобщи, че МВР готви законодателни промени заради зачестилите случаи на пияни и дрогирани шофьори. Зам.-главният секретар отхвърли твърденията, че е имало „полицейски чадър” над шофьора, причинил жестоката катастрофа на столичното Околовръстно шосе, при която загина френски гражданин.

„Служителка на Шесто РПУ е била до него и е провеждала беседи. Шофьорът е бил дрогиран и пиян. Неговото поведение е било от плач до агресия. С цел да бъде извършен нормален оглед тя е изпратена, за да му окаже психологическо въздействие и да го успокои. Играла е роля”, твърди Станев.

Четете още

Избор на редактора