Куп пропуски и нулево реми на дербито Левски – ЦСКА 1948

Левски и ЦСКА 1948 завършиха 0:0 в среща от 16-ия кръг на Efbet лига. Двубоят на „Герена“ беше изгледан наживо от финансовия благодетел на ЦСКА 1948 Цветомир Найденов.

Срещата започна равностойно, но двата отбора така и не успяваха да създадат чисто голово положение. ЦСКА 1948 поиска дузпа в 8-та минута за падане на Ивайло Чочев в наказателното поле, но реферът не даде сигнал.

В следващите минути играта се поизнерви и феновете видяха серия нарушения. Илиян Стефанов напусна терена контузен.

Левски пропусна едно от най-добрите си положения в мача в 25-ата минута, но шут на Георги Милано излезе в корнер след рикошет в бранител.

В последните минути на първата част вратарят на „сините“ пламен Андреев на два пъти спаси тима си след удари на Елитон и Евгений Сердюк.

През втората част Левски имаше за какво да съжалява, след като пропусна три добри възможности в рамките на по-малко от десет минути. Първо Роналдо стреля покрай вратата в 58-ата минута.

Четири по-късно Филип Кръстев удари греда, а още четири след това Георги Миланов направи непростим пропуск и прати топката покрай гредата от няколко метра.

Минути преди края пореден пропуск за „сините“ направи Георги Миланов, който отново не уцели вратата от добра позоция.

ЦСКА 1948 се изравни по точки с втория Лудогорец, с три мача повече от разградчани, но остава на третото място. Левски е шести с 27 точки.

Четете още

Избор на редактора