Къде потънаха 11 млн. лева? Ремонт на ремонта и в Западен парк

Ремонт на ремонта няма да подмине и Западен парк. Година след края на поправките за 11 млн. лв. посетителите забелязват много пукнатини, пропадания на павета, липсващи бордюри и други белези за некачествено строителство, съобщи Би Ти Ви. Ремонтът на парка започна още през 2018 г. и трябваше да приключи година по-късно, но в крайна сметка това се случи чак през 2021 г.

В момента почти по всички видове настилки има пукнатини пропадания. „Ако настилки са така изровени на места, има опасност човек, ако не внимава, да падне не само с колело, но и пеша. В тъмната част на денонощието забелязахме също, че част от осветлението не работи“, твърдят граждани.

Според Димитър Данчев, който е директор на „Зелени системи“ в Столична община, „площта, която обхващаше ремонта, е над 530 декара, а все пак тези пукнатини са на съвсем малка площ. Ние сме предприели гаранционните мерки, които са включени в договора, и сме направили съответните предписания“. Данчев посочва, че са съставени констативни протоколи за строителния надзор и са отправени към изпълнителя и в най-кратки срокове пукнатините ще бъдат отстранени.

Четете още

Избор на редактора