Къде ще отседнат Меси и компания?

Бутиково настаняване, университетски кампоси и луксозни хотели очакват отборите от Световното първенство, което започва на 20 ноември в Катар.

24 от всички 32 отбора ще останат в рамките на разстояние от 10 километра от Доха.

Въпреки че всеки базов лагер, запазен за националните отбори е различен, общото между тях е петзвездният лукс, обслужването и най-добрите места за тренировки.

8 отбора, сред които Англия, Германия, Белгия и Португалия, предпочетоха да останат по-далеч от лудостта на центъра. 

Ето най-любопитните местенца:

Домакините от Катар ще отседнат в бутиковия хотел Al Aziziyah. Този разкошен хотел се намира сред зелените площи и лесно може да бъде сбъркан с френски замъци или селски имоти в средна Англия.

Al Aziziyah Boutique Hotel е мястото, където националният отбор на Катар ще отседне по време на турнира.

Отборът на Холандия е избрал The St Regis в Доха. Хотелът разполага с 335 стаи и плувен басейн с олимпийски размери, в който играчите могат да отпуснат уморените си крака.

Англичаните ще отседнат в Souq Al Wakra. Този хотел до се намира до пазара в Al Wakrah, на около 25 минути път от центъра на Доха. Мениджърът Гарет Саутгейт и ФА на Англия взеха решение да базират отбора по-далеч от центъра, за да се съсредоточат върху предстоящото предизвикателство. Този бутиков хотел има цялото арабско усещане, което бихте очаквали с невероятна гледка към морето и целодневен ресторант в средиземноморски стил.

Английският отбор ще е в хотел Souq Al Wakra .

Меси и компания са предпочели университетски хостел. Аржентинците ще останат в по-скромна среда в сравнение с основните си съперници.

Кампусът на Катарския университет в Education City може да не предлага всички туристически атрибути, но една по-тиха база, която дава възможност за пълноценна подготовка.

Отборът от Полша ще отседне в хотел Ezdan Palace

Световният шампион Франция избра Al Messila. Хотелът разполага с огромен спа център с площ от 14 000 квадратни метра – идеалното място за възстановяване между тежките мачове.

Отборът от Франция ще отседне в хотел Ал Месила в Доха

Zulal Wellness Resort ще приюти отбора на Германия. Подобно на Англия, немците предпочетоха да са извън града, далеч от лудите тълпи. Хотелът отвори врати през ноември 2021 г. и е най-големият уелнес курорт в Катар.

Германският отбор ще се наслади на престой в Zulal Wellness Resort в северния катарски град Рувайс, на 100 км от Доха

Финалистите от последното Световно първенство – хърватите, заложиха на Hilton Doha. В хотела се намира най-известния в Катар спортен бар Trader Vic’s end Shots, така че със сигурност ще бъде популярен сред феновете.

Футболисти и помощен персонал от Уругвай ще отседнат в Pullman Doha West Bay

Бразилия избра The Westin Doha. Момчетата от Южна Америка са горещи фаворити за спечелването на Световното първенство през 2022 г. и има защо. Те могат да се отпуснат и да релаксират в зашеметяващия открит басейн на хотела или в петзвездния спа център.

Португалия на Роналдо ще отседне в Al Samriya Autograph Collection Hotel. Това е още един нов хотел, който трябва да отвори този месец с 60 стаи, 27 вили и е близо до музея FBQ.

Четете още

Избор на редактора