Леверкузен марширува към титлата в Бундеслигата

Байер Леверкузен направи късен обрат и победи гостуващия Хофенхайм с 2:1 в среща от 27-ия кръг на футболното първенство на Германия. Така възпитаниците на Шаби Алонсо увеличиха преднината си на върха в класирането на Бундеслигата на 13 точки пред шампиона Байерн Мюнхен.

Максимилиан Байер изведе Хофенхайм напред в резултата в 33-ата минута и неговият гол изглеждаше победен, особено след като вратарят Оливер Бауман имаше изключително представяне и на няколко пъти спаси сигурни попадения на играчите на Байер Леверкузен.

„Аспирините“ обаче не се отказаха и първо успяха да изравнят чрез Роберт Андрих в 88-ата минута, преди да вземат и трите точки благодарение на победния гол на Патрик Шик в добавеното време.

Домакините уцелиха гредата чрез Борха Иглесиас в 87-ата минута, но успяха да спечелят и да продължат успешната си серия ден, след като Шаби Алонсо обяви, че ще остане начело на тима и през следващия сезон.

Байер Леверкузен вече има 73 точки, с 13 повече пред втория Байерн Мюнхен, който по-късно приема Борусия Дортмунд и е непобеден в 39 мача във всички турнири този сезон. Хофенхайм е на девето място с 33 точки, уточнява БТА.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by 433 (@433)

Четете още

Избор на редактора